Tillgänglighet

Begränsad tillgänglighet på området

Gamla Kraftstationens område är belägen i en gammal kulturmiljö bestående av ett par äldre byggnader och delvis ojämn terräng. Det kan vara bra att känna till att området till viss del är anpassat för för den som har rörelsehinder. Vi hoppas att du som besökare har överseende med att kulturområdet från början inte var byggt för att vara en kulturarena och att vi inte har kunnat tillrättalägga området helt och hållet. Vi jobbar förstås på saken, även om det är en utmaning, och vi lovar att det ska bli bättre och bättre för varje säsong.

Parkering

För den som har rörelsehinder går det bra att åka bil fram till entrén och parkera på närliggande skyltad parkering. Där är området asfalterat och enkelt att ta sig fram.

Toaletter

I Annexet Längan finns toaletterna varav en är en handikappanpassad.

Kraftstationen

Det finns en ramp in i byggnaden. På nedre plan tar man sig fram med rullstol på de flesta ställen. Några mindre nivåskillnader finns. Till våning 2 finns dessvärre ingen hiss, men vi hoppas att vi någon gång kan installera en.

Annexet Längan

Här finns entrén till konsthallen, en liten shop samt toaletter. Det finns en ramp in i byggnaden. På nedre plan tar man sig fram med rullstol på de flesta ställen. Någon enstaka mindre nivåskillnad finns. På våning 2 finns den kollektiva ateljén Makerstation. Än finns ingen hiss, men det jobbas för att så småningom få installerat en.

Hundar på besök

Hos oss är hundar alltid välkomna, i både konsthall och café. Vi ber dig som hundägare att hålla hunden kopplad och under god kontroll av dig som ägare. På så vis kan alla våra gäster uppleva ett tryggt besök.

Digital tillgänglighet av konst

Du som inte tar dig upp på övervåningarna kan till viss del ta del av konsten genom att titta på bilder av de verk som visas där. Bilderna visas på en digital skärm på nedre plan.

Matallergier

Culinarum Café kan tillgodose de flesta behov när det gäller allergier. Prata med personalen när du beställer mat eller fika om du har behov av någon specialkost.

Har du frågor? Välkommen att kontakta oss nedan!

Sidan uppdaterades senast 2022-08-08