Sommarsalong 2016: Mats Andersson

Sommarsalong 2016: Mats Andersson

2016/04/12 Uncategorized 0

Får vi lov att presentera MATS ANDERSSON från Nyhamnsläge, Kullabygden, som är ytterligare en konstnär i den långa KAVALKADEN av årets utställare! Mats började sin konstnärsbana på allvar för ca 15 år sedan. I starten var det mycket oljemåleri, som efterhand gick över i akryl, för att så småningom bli den blandteknik som Mats arbetat med och har utvecklat under de senaste 7 åren.

Mats beskriver den intuitiva målningsprocessen som en visuell motsvarighet till meditation för honom själv. I sitt målande söker han en balans mellan det negativa och det positiva, mellan ljus och mörker, mellan tunt och tjockt. Stora svepande gester mot lugna andningspauser. Med stor skicklighet rör sig Mats mellan olika medium och material för att utforska nya möjligheter och uttryck och lyckas överraska betraktaren likväl som sig själv.

Mats har fått internationell uppmärksamhet och har ställt ut i New York, Berlin, Amsterdam, Florens, Piza, London, Stockholm, Köpenhamn och Rotterdam. Och nu är vi mycket glada över att få visa Mats verk i Gamla Kraftstationens Sommarsalong I, 7 maj – 10 juli. Varmt välkommen!
mats mats1