Sommarsalong 2016: Björn Nordström

Sommarsalong 2016: Björn Nordström

2016/05/05 Uncategorized 0

Nu presenterar vi en man i KONSTNÄRSKAVALKADEN! Vi är glada att få säga välkommen till BJÖRN NORDSTRÖM, sommarsalongens enda värmlänning. Ja, utöver konsthallens egna konstnärer alltså.

Björn Nordström från Karlstad har alltid gillat att måla och teckna. Redan som ung kände han en dragning till skapandet. Att sedan bli konstnär var för Björn ett ganska givet val, och han säger själv att han trivs med att vara sin egen boss. Björns måleri handlar främst om att förmedla en känsla. Därför försöker han skapa bilderna utefter känslorna. Han tänker på hur han kan använda ljus och skuggor för att skapa kontraster och på så sätt förstärka känslan som han vill förmedla. Inspirationen kan komma av personer som kan förmedla de
ansiktsuttryck som jag är ute efter. Men mest är det filmer av Ingmar Bergman-karaktär som Björn inspireras av. Där kan han ofta finna de känslor som han själv strävar efter att gestalta.

Vid en snabb svepande blick över Björns målningar kan man tro att det är fotografier. Måleriet är oerhört detaljrikt och perfekt. Björn säger själv att han är lite av en perfektionist. Han arbetar i akryl för att det är lättarbetat och torkar snabbt. Många som målar likt Björn använder sig av olja, vilket gör att han avviker lite från mängden. Under sommarsalongen får vi uppleva både porträtt och helkroppsbilder och vi får uppleva både glada och dystra toner. Vi tycker det är jätteroligt att få visa Björns fantastiskt fina målningar!

bn

bn2 bn1