Culinarum Café

Café

I ekologiska Culinarum serveras mat, vin, kaffe och härliga bakverk med ett fokus på hållbarhet och medvetenhet. Våra självklara val är värmländskt, svenskt, ekologiskt och fairtrade och det har det varit sedan starten. Smaker du kan lita på helt enkelt. Här bakas och lagas efter säsong och enligt konceptet rustikt med finess.  

Till Café Culinarum är du givetvis välkommen att köpa mat eller gofika även om du inte vill se konstutställningarna och resten av Gamla Kraftstationen. Öppettiderna i Café Culinarum följer konsthallens öppettider.

Lunch

Lunch serveras mellan 12-14 alla öppetdagar. Vi presenterar inte någon matsedel, men det finns alltid några olika lunchalternativ.

White guides cafélista

Numera är vi stolt listade på White Guide Café och så här skriver de i sin kortfattade version om Culinarum Café. 

”Blandningen av gamla turbiner och ny konst är rent svindlande. Köket med hög ambitionsnivå när det gäller ekologiskt, lokalt och hållbart samarbetar med bl a Höje vedugnsbageri. En nybredd macka, bakad på kulturspannmål, toppas med lokal ost och de grönaste grönsaker. Gå en runda i konstutställningen, ta med kaffet till det inre rummet med spännande saker som hänger ner från taket och avrunda med Lustentårtan – en kraftfull chokladtårta med ett lager tryffel, ett lager gelé dekorerad med svarta vinbär och hallon och en klick grädde som fulländar det hela.”

Lämna ett svar