Sommarsalong 2016: Sassa Nordström

Sommarsalong 2016: Sassa Nordström

2016/04/12 Uncategorized 0

KAVALKADEN fortsätter med SASSA NORDSTRÖM från Djurås i Dalarna.

Sassa har alltid drömt om att vara konstnär men inte vågat tidigare. Hon har använt sin kreativitet till att arbeta som inredare, formgivare och entreprenör tills hon en dag blev sjuk.  På rehabiliteringen gick hon på bildterapi och upptäckte kraften i bildskapandet och den inverkan den hade på henne. Sedan fanns det ingen återvändo!

Sassa arbetar intuitivt, följer med i flödet och plockar fram och… skalar av tills hon känner att bilden är färdig.  Någon gång mitt i processen känner och förstår hon vad bilden vill säga henne, och arbetar då för att förtydliga det. I sitt bildskapande vill Sassa berätta om det som pågår i vårt inre. “Det som är svårt att sätta ord på kan bilden förmedla” menar hon. “Det stora mysterium som är livet.”

Sassa inspireras ljus, film, konst, resor, natur, möten. Hon arbetar med akryl på canvas och mixed media på plexi.

I Gamla Kraftstationen gillar vi att blanda tekniker och konstarter så att det ska finnas mycket att upptäcka för besökaren. Av Sassa får vi under Sommarsalong II, 14 juli – 18 september, uppleva måleri och collage på duk , plexi och glas. Spännande! Mycket varmt välkommen Sassa!

sassa sassa1 sassa2