Information för konstnärer

Ansökan för 2020 är stängd.

Ansökan för 2021 är öppen mellan 1 juni – 31 augusti 2020.

Är du konstnär och intresserad av att ställa ut under 2021? Gamla Kraftstationens Konstgrupp både handplockar konstnärer och antar via ansökningar. Strävan är bredd i både uttryck och form. Etablerade konstnärer likväl som nya talanger är välkomna att ansöka till Salong 21. Konsten lämnas/skickas några veckor innan öppning och konstgruppen ansvarar för all hängning. Gamla Kraftstationen är en byggnad med både stora och små ytor och har stor potential med dess variationer. Konstgruppen får av både konstnärer och besökare oerhört mycket beröm för hängningen. Dynamik och spänning ska genomsyra utställningen samtidigt som den måste vara professionellt anpassad till helhetsintrycket. De flesta som ställer ut hos på Gamla Kraftstationen brukar närvara vid vernissage. Du kan få tips om övernattning om du är långväga. Personalen sköter all försäljning under utställningsperioden så för dig som konstnär är det inte mycket att fundera över.  Ekonomiavdelningen upprättar alltid kontrakt med antagna konstnärer, och det är viktigt att du läser igenom det för där framgår det mesta av vad som gäller.

Gör så här:

Skriv en ansökan med en presentation av dig själv och ditt konstnärskap och vad för konst du vill ställa ut om du skulle bli antagen. Du ska också bifoga några bilder som representerar detsamma. Mejla din ansökan till konst@gamlakraftstationen.se.

Gamla Kraftstationens konstgrupp väljer sedan ut ett stil- och teknikmässigt varierat antal  konstnärer som får besked senast 31 oktober 2020. Målet är att varje år presentera nya konstnärer men några kan såklart återkomma med något eller några års mellanrum.

Gamla Kraftstationen är medlemmar i Sveriges Konstföreningar och många utställande konstnärer har där ansökt om (och beviljats) utställningsersättning. Viktigt att vara ute i god tid! OBS! Senast en månad innan utställning skall ifyllda dokument vara inkomna till Sveriges Konstföreningar. Har du som utställande konstnär frågor eller funderingar ? Angående antagning/lämning/hämtning/hängning av konst: konst@gamlakraftstationen.se Angående försäljning eller avtal: ekonomi@gamlakraftstationen.se

 

logo